Extremsporter i vildmarken

Är du sugen på adrenalinkickar och äventyr? Då kanske ett vildmarksäventyr med någon extremsport är något för dig. Det finns många olika extrema sporter som du kan prova utifrån på dina intressen och förmågor. 

Man kan utöva extremsporter på flera ställen i Sverige, både utomhus och i stora specialbyggda anläggningar. Norrland är en spännande plats för extremsport i vildmarken, som ger många spännande utmaningar att ta sig an. Här finns bland annat Forsränning, Snöskoter safari och Isklättring. 

Norra Sverige är en region som lockar många besökare varje år – för dess vackra landskap och orörda natur som erbjuder unika extremsport möjligheter. Om du är intresserad av skidåkning eller snowboarding finns här fantastiska backar med långa nedfarter och utmanande offpist spår bland de imponerande bergen. Forsränning är en annan populär aktivitet i regionen, och du kan prova på att navigera nerför en av Norrlands många forsar och älvar. Många företag erbjuder också guidade skoter-safarier genom hisnande landskap och fantastiska vildmarksområden. Så om du letar efter ett spännande äventyr i den svenska vildmarken, se till att kolla in extremsport aktiviteterna i Norrland – du kommer inte att ångra dig!

Forsränning / Forspaddling

Om du älskar vatten och letar efter en aktivitet med hög adrenalinnivå är forsränning / forspaddling ett perfekt val! Detta innebär att man åker med flotte på en fors som slingrar sig fram genom vackra skogar och erbjuder utmanande passager, branta klippor och vattenfall. 

Man börjar ofta på lugnt vatten där en guide går igenom vad man ska göra sen ger man sig iväg i forsen. Du och ditt team får kämpa med att manövrera båten i de kraftfulla vågorna. 

 

Det finns forspaddling på flera olika platser i Sverige men två ställen vi känner till är i Bergslagen och Åre. När man åker forsränning är vattnet ofta iskallt och man behöver i regel vara utrustad med både våtdräkt, hjälm, rafting flytväst, paddeljacka. Företagen som anordnar dessa aktiviteter har ofta utrustning men bra att fråga om det ingår. 

Snöskoter safari

Vill du uppleva ett vinteräventyr i vildmarken, då kan snöskoter safari i Kiruna vara något för dig. Äventyret börjar med att du blir hämtad av din guide vid ert hotell i Kiruna. Tillsammans tar ni er till skoterspåret, där äventyret verkligen kan börja! Ni kör igenom den vackra vinterlandskap, omgiven av snötäckta berg och renar. Det blir en minnesvärd upplevelse som du sent kommer att glömma.

Regler för att köra snöskoter

Oavsett om du köra snöskoter själv eller med guide så finns det olika regler att ta hänsyn till. För att ta reda på vilka regler som gäller kan du kika på transportstyrelsen hemsida.

För att undvika olyckor på din skotertur, kör försiktigt och bär hjälm och andra skydd. Om du ska åka på istäckta sjöar är det viktigt att ta reda på hur stark isen är innan du ger dig ut och ta med nödutrustning som behövs.