Tävlingar i extremsport

Vill du utmana dig själv och testa dina fysiska gränser. Då kan tävlingar i Triathlon vara det du söker. Ironman tävlingar är de mest krävande inom denna extrema tävlingsform. Det finns också många anläggningar med olika spännande konditionskrävande sporter som höjer adrenalinnivåerna som till exempel Parkour, Klättring, Aktivitetsbanor, Trampoliner, BMX, Skateboard. 

Om du är redo att testa dina fysiska gränser till det yttersta och se vilken sorts idrottare du verkligen är, kan en Triathlon tävling vara perfekt för dig. I Sverige finns tre stora tävlingar i Triathlon på olika distanser. Det krävs dock att konditionen ör på topp. 

Vad är Triathlon och Ironman

Triathlon är en konditionsidrott där man simmar, cyklar och springer angivna sträckor i direkt följd av varandra. Den som kommer först i mål vinner. Det finns många olika sträckor att välja bland. Dock krävs det att man har bra kondition och tekniska färdigheter inom de tre grenarna för att kunna vara med och tävla. Den mest extrema ironman distansen är långdistans och kan innebära 3,8 km simning, 180 km cykling och 42,2 km löpning.

I Sverige finns det tre stycken Triathlon tävlingar som heter Ironman Kalmar, Borås triathlon och Laponia Triathlon i Gällivare. Det första Ironman-loppet hölls 1978 på Hawaii och omfattade deltagare från hela världen. Sedan dess har det expanderat till över 60 länder och fortsätter att växa. Nedräkning inför VM i Ironman har startat som kommer att hållas på Hawaii. 

Exceptionell hall med extremsporter

Intresset för extremsporter har växt otroligt mycket under de senaste åren. Efterfrågan är större än utbudet. I Gävle kommun har det byggts en stor drömanläggning för personer som tycker om extremsporter. Det är en fantastisk hall som rymmer både skate ramper, klätterväggar, trampoliner, parkour och ninjawarriors-banor. Man kan även åka BMX, mountainbike, snowboard, skidor, inlines och kick-bike. Åldersgränsen är från och med 6 år och uppåt. Till grund för det lyckade projektet har det gjorts en grundlig research i 2,5 år med besök till andra länder i världen med liknande sporthallar.  

 

Tävla i swimrun i Stockholms skärgård

Swimrun-VM i Stockholms skärgård är en av världens tuffaste tävlingar. Tävlingen kallas ”Ö till ö” där man tävlar i par och har ett rep mellan varandra. Deltagarna simmar och springer mellan 26 öar och sträckan är 75 km lång. Rekordet är 56 minuter.